SilTarp 2


Den oversete erstatning for telt.
Alle soldater har bygget bivuak, enten af deres teltflage, eller som os ældre har prøvet, ud af vores regnslag, derfor forbindes det at bygge bivuak ofte som noget skod. Men sådan er det ikke, slet ikke.
Mange backpackers bruger Tarps - Tarp er en forkortelse for det engelske ord tarpaulin, som betyder presenning.
En tarp er bare federe, og væsentligt dyrere end en presenning - helt reelt, så kan man i jem&fix købe en presenning på 200x300cm til 50 kr, og så er den endda dobbelt, kan man nøjes med noget mere simpelt så koster en på 170x200 1,50 kr.
Jeg har selv en SilTarp 2, der kan findes ned til omkring de 850 kr på nettet
Siltarp 2 er en let bivuak, designet med tanke på adventure Race, den giver en god beskyttelse mod elementerne til 2-3 personer.
2,4 x 3 m rektangulær Tarp giver en dækning på 7,5 m² under et ultralet Sil-Coat ™ Cordura®-stof, der er helt vandtæt og utroligt stærkt.
SilTarp2 er ekstremt alsidig og kan opsættes ved hjælp af alt fra vandrestave til træer.
Flere båndsløjfer giver mulighed for en række opsætningsmuligheder, og der er inkluderet en sæk til hurtig og nem transport.
- Vandsøjletryk: Minimum 2000 mm
- Længde: 3m
- Brede: 2,45 m
- Vægt; 393g
- Kapacitet: 2-3 personer
- Pakningsstørrelse: 10 x 20 cm
Bagdelen er, som man også kan se på billederne, at den er næsten gennemsigtig, så når der er lyst udenfor, så er der det også indenfor.
Jeg bruger min sammen med 8 letvægtspløkke (64g) - og 4 elastikker (ca 120g) - Man kan også medbringe vandrestave, eller investere i kulfiber stænger (Det er nok der jeg ender på et tidspunkt) - men er der træer, så er stave ikke nødvendige.
Selv hvis man er "bange" for skovbunden er det muligt at investere i et footprint, som blot vejer få hundrede gram (det kan også være et godt værn im0d fugt fra jorden og evt. spidse grene og skarpe sten.
Og så kan man ellers skifte ud, eksempelvis købe paracord/bardun snore i stedet for elastikker.
Man kan faktisk lave en Tarp super luksus - og nærmest til et 2-3 personers "telt", med en vægt under 1 kg alt inkl.
Jeg har endnu ikke selv prøvet at sove i hængekøje (endnu) - men der kan tarpen selvfølgelig spændes over som tag.
Sammen med Jonathan viser jeg her en af mange mulige opsætninger af en Tarp.
På billederne herunder er der flere ideer til opsætning, men husk, det er kun fantasien der sætter grænserne, og det gælder om at prøve sig frem - gerne inden man står i terrænet.